Εκδήλωση "Ιδέες σε εξέλιξη"

Tο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας με την υποστήριξη του PatrasIQ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

"ΙΔΕΕΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ"

την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, στις 18:00 στο Επιμελητήριο Αχαϊας, Μιχαλακοπούλου 58, Πάτρα.
Εκπρόσωποι της Ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής, καθώς και του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας θα παρουσιάσουν την εμπειρία και τις γνώσεις τους, εστιάζοντας σε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια επιχειρηματική ιδέα για να ξεχωρίσει και να εξελιχθεί, προσελκύοντας χρηματοδότηση, υποστήριξη και επενδυτές.
Στην εκδήλωση, που αφορά και όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν στο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2017, στελέχη του Βραβείου θα δώσουν συμβουλές για την καλύτερη παρουσίαση μίας επιχειρηματικής ιδέας και τη σωστή συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής.

Ιδέες σε εξέλιξη


To Patras IQ sto 6ο Forum Ενέργειας

Στα πλαίσια της πραγματοποίησης του 6ου Forum Ενέργειας που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Φεβρουαρίου 2017 στο ξενοδοχείο "ΑΣΤΗΡ", στην Πάτρα, διοργανώνεται από το PatrasIQ ενότητα με θέμα «Έρευνα και Καινοτομία στον Τομέα της Ενέργειας», το Σάββατο 3/2 και ώρα 10:00-12:00, με τους παρακάτω ομιλητές:

Θεόφιλος Ιωαννίδης, Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ)
Θέμα: «Ερευνητικές δραστηριότητες του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ στον τομέα της ενέργειας»

Αγγελική Καυγά, Επίκουρος Καθηγήτρια, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας
Θέμα: «Ενεργειακή Βελτιστοποίηση Θερμοκηπιακών Μονάδων και Αγροτικών Κτιρίων-Ανάπτυξη Ψυχρού Θερμοκηπίου»

Ιωάννης Τρυπαναγνωστόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Φυσικής, Πανεπιστήμιο Πατρών
Θέμα: «Καινοτόμες Προτάσεις Εργαστηρίου Ηλιακής Ενέργειας Πανεπιστημίου Πατρών»

Παρασκευάς Κίτσος, Επικουρος Καθηγητής ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος
Θέμα: «Κατανάλωση Ενέργειας στα Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκλώματα»

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα:
Πρόγραμμα 6ου Forum Ενέργειας


Διαβούλευση φορέων για την διοργάνωση της 4ηs Έκθεσης Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – PatrasIQ 2017

Η Οργανωτική Επιτροπή της PatrasIQ σας προσκαλεί να λάβετε μέρος σε διαβούλευση φορέων της Περιφέρειάς μας, σχετικά με την προετοιμασία διοργάνωσης της 4ηs Έκθεσης Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – PatrasIQ 2017.

Έπειτα από την σημαντική επιτυχία των προηγούμενων εκθέσεων, πρόθεση μας είναι η συνέχιση και ενίσχυση του θεσμού, με σκοπό την αναβάθμισή του σε πανελλήνια και διεθνή συνάντηση των φορέων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Η συμβολή σας στην υποστήριξη του εγχειρήματος είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών - Κτήριο Πρυτανείας, 1ος όροφος - Αίθουσα Οδυσσέας Ελύτης, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, και ώρα 17:00.

Παρακαλούμε επιβεβαιώστε την συμμετοχή σας εδώ.

Μετά το πέρας της συνάντησης η διαβούλευση θα συνεχιστεί ηλεκτρονικά. Παρακαλούμε σημειώστε τις προτάσεις / ιδέες σας για την PatrasIQ 2017 στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Ηλεκτρονική διαβούλευση PatrasIQ 2017

Περισσότερες πληροφορίες στο email: researchsup@upatras.gr  και στα τηλέφωνα: 2610.96 9057 & 2610.96 9056

 

Με τιμή,
εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής PatrasIQ,

Δημοσθένης Κ. Πολύζος

Αναπληρωτής Πρυτάνεως

Έρευνας & Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Πατρών

Patras IQ

Patras IQPatras IQ


PatrasIQ 2016
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΙΑΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ 2016


15-16-17 Απριλίου 2016, Αθλητικό Κέντρο «Δημήτρης Τόφαλος», Πάτρα

Η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras Innovation Quest 2016 (Patras IQ 2016), διοργανώθηκε στις 15 έως 17 Απριλίου 2016, για τρίτη φορά στην Πάτρα, στο αθλητικό κέντρο «Δημήτρης Τόφαλος».
Η έκθεση στοχεύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας της ερευνητικής κοινότητας με τον παραγωγικό τομέα και θα περιλαμβάνει:
Προϊόντα καινοτόμων ιδεών
Καινοτόμες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με προϊόντα που προέκυψαν από την συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς
• Πρόγραμμα εκδηλώσεων σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας
Ερευνητικές ομάδες θα παρουσιάσουν στον παραγωγικό τομέα και σε επενδυτές, ώριμα αποτελέσματα έρευνας που έχουν την δυνατότητα να αξιοποιηθούν επενδυτικά. Αντίστοιχα προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο παραγωγικός τομέας μπορούν να συζητηθούν με ερευνητές και να διερευνηθούν πιθανές λύσεις. Παράλληλα με τα παραπάνω θα συμμετέχουν αναγνωρισμένοι ομιλητές και φορείς, σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας και επιχειρηματικότητας με στόχο να συμβάλουν στην αποτελεσματική αξιοποίηση της καινοτομίας.
Η Πρωτοβουλία αυτή συντελεί στη δημιουργία κρίσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, τόσο στην ερευνητική κοινότητα όσο και στον παραγωγικό τομέα μέσα από την αέναη προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων και εφαρμογής καινοτόμων ιδεών. Επιπλέον, φιλοδοξεί να αποτελέσει εργαλείο για τους ερευνητές που επιθυμούν να παρουσιάσουν την εφαρμοσμένη έρευνά τους στον παραγωγικό τομέα. Σκοπός των δράσεων αυτών είναι η εξοικείωση τόσο των ερευνητών όσο και του παραγωγικού τομέα με τη διαχείριση της γνώσης, την ανάπτυξη καινοτομίας, με μηχανισμούς και προϋποθέσεις οικοδόμησης δικτύων και καινοτομικών συνεργατικών σχηματισμών και εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης της καινοτομίας.
Η έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ αυτών και του Πανεπιστημίου Πατρών, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας.

Συνδιοργανωτές της 3ης Έκθεσης Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ είναι όλα τα ερευνητικά κέντρα και οι σύνδεσμοι του δυτικού άξονα όπως το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΤΕ-ΙΕΧΜΗ), το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ Διόφαντος), το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝ.ΒΙ.Σ.), το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος (ΣΒΠ&ΔΕ) .
Την έκθεση πρόκειται να επισκεφτούν εκπρόσωποι της Πολιτείας, πρέσβεις, εκπρόσωποι φορέων στο χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συμμετέχουν ερευνητές από:

Πανεπιστήμιο Πατρών, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας (ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας), Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΕΧΜΗ), Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ Διόφαντος), Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝ.ΒΙ.Σ.), Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, Πολυτεχνείο Κρήτης, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), Αριστοτελείο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου (ΤΕΙ Ηπείρου), καθώς και εκπρόσωποι πανεπιστημίων και φορέων αναδιανομής καινοτομίας.

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
ΧΟΡΗΓΟΙ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
OFFICIAL BROADCASTER
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
PATRAS IQ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
500x500